Vés al contingut
Visita a l'Aeròdrom i les Peixeres d'Alfés

Visita AlfésEl passat dissabte 15 d’abril el grup de treball Descobrim el Segrià vàrem organitzar una visita a diferents elements patrimonials i històrics del terme municipal d’Alfés.

En primer lloc, vàrem gaudir de la visita de l’aeròdrom d’Alfés, situat a l’espai natural conegut com la Timoneda. Gràcies a l’exhaustiu i acurat guiatge d’en Xavier Reñé, guia especialitzat en la guerra civil i en aquesta antiga instal·lació militar, vàrem descobrir la importància que aquesta tingué per al bàndol republicà durant aquest conflicte armat, juntament amb les estructures que actualment se’n conserven, especialment el polvorí, avui dia molt ben museïtzat i visitable per al públic en general.

A continuació, ens vàrem desplaçar fins al riu de Set, on ens esperaven les dues peixeres o assuts per al rec que foren projectats l’any 1841 i construïts els dos anys següents pels pagesos dels municipis d’Alfés i de Sunyer. Ambdues peixeres foren visitables gràcies a un itinerari naturalístic que permet descobrir la vegetació de ribera i l’aprofitament hidràulic en un entorn marcat per l’escassetat de pluges.

Des de l’organització volem agrair als assistents la seva participació, així com la predisposició de l’Excel·lentíssim Ajuntament d’Alfés, que ens facilità la visita guiada a l’aeròdrom i ens va oferir el seu suport perquè aquesta iniciativa fos possible.