Vés al contingut

Ruta:Les colònies del Canal de Pinyana

Una primera distribució del temps de les visites podria ser la següent:

 Inici al polígon de Rosselló: On es podria fer una introducció general industrialització zona per centrar-nos després en la colònia d'AlKanis. Compteu entre una hora i una hora i mitja,depenent de les preguntes que es generin

 Seguim la ruta cap a Alguaire, i ens pararem a la colònia de la Mata de Pinyana on entrarem per un camí que queda passada la colònia i va a parar al costat del Canal de Pinyana. Allí veurem la fàbrica i la xemeneia, elements simbòlics de la colònia i es pot aprofitar per introduir el canal com a element del paisatge. No es pot entrar dins la fàbrica perquè és una propietat privada i pel perill que suposa fer-ho donat l'estat en què es troba. Si que es pot passejar pels carrers de la colònia per veure com era una colònia fabril ja que conserva alguns espais interessants. Compteu per a la visita una hora aproximadament.

Finalment arribarem a Alfarràs, on visitarem l'exterior de la colònia Casals i opcionalment podeu arribar-vos fins la fàbrica Viladés molt propera, tampoc podreu visitar l'interior. Necessitareu una mitja hora.

Considerem que és una visita apropiada per a cicles formatius o per a educació d'adults, no tant per als cursos amb estudiants més joves donades les condicions en què es troben els edificis i perquè al costat hi teniu un canal.