Vés al contingut

Castell de Corbins

Municipi:
Corbins
Printer Friendly, PDF & Email
Tipus de patrimoni:
Patrimoni cultural material
Període històric:
Edat mitjana

Conegut des del segle X segons cròniques andalusines, el hisn (castell en àrab) de Carvinia va constituir un dels llocs claus de la defensa de Madina Làrida per la seva situació, a mig camí entre aquesta i la ciutat d’ Al-Balagi (Balaguer), conquerida el 1105. Tot i ser escenari de la victòria almoràvida sobre les hosts comtals l’any 1126, Corbins caigué a mans del comte Ramon Berenguer IV de Barcelona poc abans de la presa de Lleida (1149). Ramon Berenguer IV prengué el castell de Corbins, cedint-lo a l’ordre del Temple. Amb l’abolició del Temple (1314), el castell passà a mans de l’Hospital fins a inicis del segle XVI. Actualment en resta  la casa del Col·lector, on es recollien els impostos del senyor., i la planta baixa del que podria haver estat la torre mestra del castell feudal.

ESO

Àmbit social:

Competència 1. Analitzar els canvis i les continuïtats dels fets o fenòmens històrics per comprendre’n la causalitat històrica.

Competència 2. Aplicar els procediments de la recerca històrica a partir de la formulació de preguntes i l’anàlisi de fonts, per interpretar el passat.

Competència 9. Valorar el patrimoni cultural com a herència rebuda del passat, per defensar-ne la conservació i afavorir que les generacions futures se l’apropiïn.

Formació Adults

Ensenyaments Transprofessionals (Anglès)

Anglès 3:

Objectius:

Utilitzar estratègies verbals i no verbals i exercitar habilitats comunicatives empàtiques i assertives per facilitar i millorar la comunicació oral.

Activitat:

En grups de 5 o 6 persones, escriure un petit text teatral amb el tema “A ghost in the castle”

que serà representat durant la sortida que farem a Corbins per celebrar Halloween.